Onze counselingbenadering is empathisch, vertrouwelijk en gericht op het begrijpen van de unieke behoeften van de cliënt. We gebruiken verschillende counselingtechnieken, zoals actief luisteren en het stellen van open vragen, om de cliënt te begeleiden bij het verkennen van hun situatie en het identificeren van oplossingen. We streven naar zelfbewustzijn, zelfredzaamheid en veerkracht bij onze cliënten, zodat ze beter kunnen omgaan met uitdagingen en positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen.
Hoewel OMV geen juristen of advocaten in dienst heeft, bieden we juridische (basis) ondersteuning bij vermissingszaken in hoeverre dit mogelijk is. We kunnen cliënten namelijk wel voorzien van informatie en advies, op basis van ervaringen en indien nodig doorverwijzen naar juridische professionals. OMV beschikt namelijk over een veelzijdig netwerk waarbij diverse hulpverleners zich inzetten voor de (juridische) positie van een vermiste en/of de achterblijver(s).
Als onderdeel van onze dienstverlening organiseren we lotgenotenbijeenkomsten om mensen die te maken hebben gehad met vermissing de mogelijkheid te bieden om ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten vinden één keer in de drie maanden plaats in Utrecht. Om deel te nemen, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via ons contactformulier. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten, hun verhalen kunnen delen, en steun en begrip kunnen vinden bij anderen die vergelijkbare ervaringen hebben gehad.
Nazorg
Nazorg kan zowel tijdens als na de vermissingsperiode plaatsvinden en kan variëren van kortdurende tot langdurige begeleiding, afhankelijk van de situatie en behoeften van de betrokkenen. Ons doel is om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waarin de betrokkenen kunnen werken aan het herstel en welzijn na vermissing.